معمولا بزرگترین تهدید برای سازههای فولادی، رطوبت است. ساختمانهای فلزی، در برابر صدمات یا آسیبهایی مانند آتشسوزی، طوفان و بارانهای سیلآسا بسیار مقاوم هستند؛ با این حال اگر به خوبی پوشش داده نشوند، رطوبت در طولانی مدت باعث زنگزدگی آنها میشود.
ورقهای گالوانیزه که کاربرد فراوانی در صنایع متفاوت دارند، به دلیل پوشش خاص خود دچار زنگخوردگی نمیشوند؛ همین امر سبب گردیده تا این ورقها از محبوبیت خاصی برخوردار باشند. اما ورق گالوانیزه چیست و چه ساختاری دارد؟ در ادامه به معرفی این محصول و بررسی عدم خوردگی و زنگزدگی آن میپردازیم.
گالوانیزه چیست؟

فولاد و آهن، از عناصری هستند که احتمال میرود بسته به شرایط محیط طی مرور زمان دچار خوردگی، زنگزدن و در نهایت تضعیف و فروریختن میشوند. امروزه راههای مختلفی برای محافظت از سازههای فولادی در این مشکل وجود دارند. فولاد گالوانیزه یکی از همین روشها و اغلب بهترین روش برای اکثر سازههای فولادی محسوب میشود.
اگر ورق فولادی را با فلز «روی» پوشش دهند، ورق گالوانیزه ایجاد میشود. اگر پوشش روی از بین رود یا حتی شکسته شود، این ورق به هیچ وجه زنگ نخواهد زد؛ همچنین استفاده از این ورقها بسیار مقرون به صرفه هستند، به همین دلیل قیمت ورق گالوانیزه اهمیت زیادی دارد.
کاربرد این محصول به اندازهای وسیع است که میتوان آن را در همهجا پیدا کرد: در پلها، استادیومها، دروازهها و نردهها، چراغ خیابانها، سقف منازل و اتومبیلها و…