فهرست مطالب:
ورق آلوزینک یا گالوالوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- مشخصات، ویژگیها و کاربردهای ورق آلوزینک
- فرآیند تولید ورق آلوزینک
- قیمت ورق آلوزینک یا گالوالوم
- کلام آخر
ورق آلوزینک یا گالوالوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟
ورق آلوزینک (Aluzinc) که با نامهای گالوالوم (Galvalume) و زینکالوم (Zincalume) نیزه در بازار شناخته میشود، از جمله ورقهای پرکاربرد در دستهبندی ورقهای گالوانیزه میباشد.
همانطور که از نام آلوزینک مشخص است، این ورقهای پایه فولادی با روکشی از ترکیب آلومینیوم و زینک ساخته میشوند. روکش نهایی حاصل از ترکیب این دو فلز، یک آلیاژ بسیار مقاوم است که در انواع شرایط و محیطهای کاری، قابلیت استفاده را دارد.
اما اگر بخواهیم ورق آلوزینک را در یک جمله تعریف نماییم، میتوان گفت: “ورق آلوزینک یک ورق گالوانیزه فولادی با روکش آلومینیوم و روی است.”
مشخصات، ویژگیها و کاربردهای ورق آلوزینک
در اینجا به آنچه که درباره مشخصات و ویژگیها و کاربردهای ورق آلوزینک باید بدانید، میپردازیم.
مشخصات ورق آلوزینک
انواع ورقهای آلوزینک از جمله محصولات فولادی پوششدار هستند که در ساختمانسازی بسیار کاربردی و پر استفاده میباشند. از ورق آلوزینک در جهت تولید انواع ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی استفاده میگردد.
به طور معمول ترکیب شیمیایی روکش ورق فولادی، متشکل از ۵۵ درصد آلومینیوم، ۴۳.۴ درصد روی و ۱.۶ درصد سیلیکون میباشد. روکش حاصل از این ترکیب شیمیایی در برابر خوردگی اتمسفریک بسیار مقاوم خواهد بود.
ویژگیهای ورق گالوالوم
انواع ورقهای آلوزینک دارای ظاهری یکپارچه و باکیفیت میباشند که میتوانند در طول عمر خود این ویژگی را حفظ نمایند. این مزیت در مواردی که ظاهر دارای اهمیت است، میتواند مورد توجه قرار بگیرد.
همانطور که به آن اشاره نمودیم، ورق آلوزینک دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی اتمسفریک است که این ویژگی میتواند طول عمر این ورقها را نسبت به ورقهای فولادی معمولی تا ۲۰ برابر بالا ببرد. همچنین مقاومت بسیار بالا این محصولات در برابر رطوبت، آنها را به گزینه مناسبی برای ساخت انواع سقف بدل مینماید.
ورقهای آلوزینک دارای قابلیت شکلپذیری بسیار مناسبی میباشند که تولید انواع قطعات مختلف را با اشکال و ابعاد متفاوت، ممکن میسازند. وجود این ویژگی به دلیل استفاده از ورق نورد سرد یا ورق روغنی به عنوان فلز پایه است.
ترکیب شیمیایی مورد استفاده در تولید ورق آلوزینک، خواص فرمدهی و شکل پذیری این محصولات را بهبود میدهد.
درنهایت جوشپذیری، امکان برشکاری، قابلیت رنگ کاری و وزن پایین از دیگر ویژگیهای مهم و کاربردی ورقهای آلوزینک میباشند.
کاربردهای ورق آلوزینک
در اینجا کاربردهای متفاوت ورق آلوزینک را در موارد مختلف به صورت لیست درآوردهایم:
- ساخت اگزوز
- صنایع مرتبط با تجهیزات تهویه هوا
- ساخت آبگرمکن
- ساخت منابع ذخیرهسازی مایعات
- تابلو برق
- تابلو راهنمایی و رانندگی
- پروفیل و قوطی
- کابینت و یخچال
- پوشش کف
فرآیند تولید ورق آلوزینک
تولید ورقهای آلوزینک بر طبق استاندارد ASTM A924 صورت پذیرفته و الزامات درج شده در این استاندارد باید برای دستیابی به بهترین محصول نهایی ممکن، رعایت گردند.
حوضچه مذاب با درصد وزنی مشخص تهیه شده و به کمک روش گالوانیزه گرم، ورق روغنی از حوضچه مذاب عبور میکند تا روکش بر روی آن ایجاد گردد. این فرآیند به دو شکل اتوماتیک (مکانیزه) یا دستی (اوپراتور) انجام شده و سایر مراحل تولید مشابه تولید ورق گالوانیزه میباشد.
رنگ آمیزی ورقها در کوره مخصوص انجام شده و بعد از کنترل کیفیت نهایی بستهبندی میشوند. انواع ورق آلوزینک از ضخامت ۰.۴ میلیمتر با عرض استاندارد ۱۵۰۰ میلیمتر و طول دلخواه قابل سفارش هستند.
قیمت ورق آلوزینک یا گالوالوم
قیمت انواع ورق آلوزینک وابسته به قیمت ورق گالوانیزه یا ورق روغنی بوده و با توجه به برند، ابعاد، کاربرد و قیمت روز ارزهای بینالمللی متغیر میباشد.
شما همواره میتوانید از طریق ارتباط با کارشناسان “آهن باما” از قیمت به روز انواع ورق آلوزینک مطلع شوید. همچنین برای دریافت مشاوه رایگان و یا سفارش آلوزینک در کوتاهترین زمان با شماره ۳۳۱۸۳-۰۲۶ تماس بگیرید.
کلام آخر
ورقهای فولادی گالوانیزه با روکش آند فدا شونده از جنس آلومینیوم و روی که با نام آلوزینک شناخته میشوند دارای خواص فیزیکی و مکانیکی مناسبی هستند. این ورقها در جهت ساخت سقف (Roofing)، پوشش دیوار (Wall Cladding)، درزگیر (Flashing) و شبکه آبرو (Gutter and Downpipe) در کنار دیگر مصارف مورد استفاده قرار میگیرند.
ورق آلوزینک دارای عمر کاری طولانی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، انعطافپذیری مناسب و وزن مناسب است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.